.

Lichtjeswandeling Olen 2021

Op donderdag 25 november 2021 werd door het Olens schepencollege beslist dat de uiterst gezellige kerststallentocht van 18 december 2021, waarbij staand zou worden geconsumeerd, niet volgens de coronamaatregelen kon worden georganiseerd. Om Kerstmis niet in mineur te moeten vieren, kwamen enkele geëngageerde Olenaars al snel met een alternatief idee op de proppen: een lichtjeswandeling doorheen de drie Olense dorpskernen!

Alle Olenaars worden dan ook warm opgeroepen om hun woning, voortuin, oprit, enz. onder te dompelen in een ware kerstsfeer met lichtjes, kaarsen, slingers,...! Om van die kerstsfeer te genieten, zal er op zaterdag 11 december 2021 en op zaterdag 18 december 2021, telkens van 18 uur tot 23 uur, een lichtjeswandeling worden georganiseerd.

Olenaars kunnen kiezen uit één of meerdere van de samengestelde wandelroutes (dit zijn suggesties, afwijken kan uiteraard ook!), waarbij er volledig coronaproof gewandeld kan worden zonder in te boeten aan kerstsfeer. Olenaars die op een ander moment willen wandelen, kunnen dit uiteraard doen, maar op beide zaterdagen zal er een bijzonder kerstgevoel in Olen hangen! De routes zijn zeer toegankelijk en passeren veel locaties waar normaliter een kerststal zou zijn ingericht tijdens de kerststallentocht. De betrokken verenigingen kunnen dus alsnog beslissen om, voor zover dit niet strijdig is met de geldende coronamaatregelen en dus veilig kan gebeuren, "takeaway-jenever", "takeaway-glühwein" of iets dergelijks aan te bieden aan de lichtjeswandelaars.

Mvg Tim Nagels

Info KLIK HIER